Menu

Werving & Selectie

Actief op zoek naar de meest geschikte vaste medewerkers voor uw bedrijf?

De juiste mensen werven voor uw bedrijf is steeds minder makkelijk. De arbeidsmarkt is flink in beweging. De wensen, eisen en behoeften van medewerkers blijven ook veranderen en het aanbod wordt schaarser. Dit laatste geldt nog sterker in bepaalde sectoren waaronder in de agrarische sector. Toch zijn wij er van overtuigd dat er nog genoeg talent beschikbaar is!

Het wervings- en selectieproces bij abflexkracht

Ons wervings- en selectieproces is professioneel en efficiënt ingericht. Het hele proces bestaat uit de volgende 5 stappen:

ik zoek personeel
Stap 1 U zet de vacature bij ons uit

Wij komen naar uw bedrijf en verzamelen kennis over uw bedrijf, wij brengen de werkplek in kaart, bespreken met u het functieprofiel, uw specifieke wensen en wij hebben het met u ook graag over uw organisatiestructuur en bedrijfscultuur. Wij bepalen met u waarom kandidaten voor uw bedrijf moeten kiezen en welke secundaire arbeidsvoorwaarden u te bieden heeft. We vertalen de input naar een abflexkracht matchprofiel waarmee we aan de slag gaan.

ik zoek personeel
Stap 2 Recruitment tools

Aan de hand van het matchprofiel wordt er een wervende vacature geschreven. Deze vacature wordt gepubliceerd op www.abflexkracht.nl, LinkedIn en de top-10 jobboards. Gelijktijdig wordt er een gerichte zoekactie opgestart in de abflexkracht database. Via andere kanalen (zoals via ons abonnement op LinkedIn recruiter) wordt ook de zoektocht naar latent werkzoekende gestart. In overleg met u kunnen we additioneel andere wervingstools inzetten zoals video’s en online wervingscampagnes (Facebookadvertenties, Adwords, etc.).

ik zoek personeel
Stap 3 Selectie

Zodra wij de eerste kandidaten gevonden hebben, starten we met de interviews. Er wordt getoetst op harde en zachte criteria en we bepalen of de kandidaat past bij uw bedrijfscultuur. Tijdens dit interview gaan wij samen met de kandidaat in gesprek over zijn/haar talenten en ontwikkelpunten. Daarnaast brengen wij de wensen van de kandidaat m.b.t. carrièremogelijkheden en bedrijfscultuur in kaart. Deze wensen van de kandidaat toetsen we aan de wensen en bedrijfscultuur van uw bedrijf om zo een optimale match tot stand te laten komen. We doen minimaal twee referentiechecks per kandidaat. En, niet onbelangrijk, wij stemmen de wensen/verwachtingen af met kandidaten. Mocht het voor u wenselijk zijn om voor de rol binnen uw organisatie competentiegerichte of intelligentietesten uit te voeren dan kunnen wij deze voor u organiseren.

ik zoek personeel
Stap 4 Werving

Zodra wij geschikte kandidaten hebben gevonden, kunnen wij een voorstelronde inplannen. Wij helpen met de voorbereiding en plannen de sollicitatiegesprekken in. Daarna bespreken we de feedback en plannen we de vervolgafspraken.

Wel geschikt maar niet de juiste match? Het blijft tenslotte mensenwerk waarbij ‘de klik’ essentieel is. Wij zoeken vanzelfsprekend verder! Dat doen we zowel voor u als opdrachtgever als voor de kandidaat, want beiden zijn immers op zoek. abflexkracht bouwt zo continu aan een database met geschikte mensen die uit de regio komen.

ik zoek personeel
Stap 5 Indiensttreding en opvolging

Tot slot informeren wij u en de kandidaat over de indiensttreding. We geven advies over het contract en wij verzorgen de administratieve afhandeling. Standaard volgt er een evaluatie na de eerste week en stemmen we met u af wat uw wensen zijn voor verdere begeleiding.

Werving en selectie: onze uitdaging?

De meest geschikte medewerkers vinden voor uw bedrijf. En dan hebben wij het niet alleen over flexmedewerkers. Wij zijn ook goed in het vinden van alle soorten vaste medewerkers. Of dat nu gaat om een kasmedewerker, een teeltspecialist, een administratief medewerker, een technische medewerker, een inkoper, een salesmanger of een fnanciële man/vrouw.

Hoe wij dat doen?

Wij zetten natuurlijk ons netwerk in, onze kennis van de agrarische sector en de arbeidsmarkt en wij werken met een eigen recruitmentteam met ervaren en professionele recruiters. Zij weten wat actief zoeken is, waar kandidaten zich bevinden en hoe zij die moeten benaderen.

Alle kanalen

Daarnaast kennen wij de kanalen om de beste medewerkers te vinden. We maken hierbij gebruik van alle opties: mobiliteitscentra, vacaturewebsites, onze eigen database en ofine wervingscampagnes. Naast de traditionele wervingsmethodes zet abflexkracht ook vol in op digitale werving (Facebookadvertenties, Google Adwords, videoadvertenties, etc.).

Geen match geen kosten

De kosten voor werving en selectie berekenen wij op basis van een eenmalige wervingsvergoeding. Dat is een percentage van het bruto jaarsalaris van een medewerker. U betaalt achteraf op basis van ‘geen match geen kosten’! Bent u niet tevreden of gaat de medewerker binnen de proeftijd weg? Dan zoekt abflexkracht kosteloos een nieuwe medewerker voor u.

  • Productie functies: 15% van het bruto jaarsalaris* van de medewerker
  • Alle andere functies: 18% van het bruto jaarsalaris* van de medewerker

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om de medewerker eerst via abflexkracht bij u aan het werk te laten gaan. Wij rekenen dan een uurtarief. U kunt de medewerker kosteloos overnemen van abflexkracht na 1040 gefactureerde uren (+/- half jaar).

*inclusief emolumenten zoals reiskosten, bonussen, etc.