Menu

(Tijdelijk) vervangen van personeel bij arbeidsongeschiktheid

Als agrarisch ondernemer heeft u bij ziekte een extra probleem. Uw planten of bloemen moeten naar de veiling, er moet worden gepoot, of de bloembollen moeten uit de grond. Wie doet dat wanneer u ziek bent? En wat als u langdurig bent uitgeschakeld na het breken van een been of na een operatie? Als agrariër kunt u lid worden van de abflexkracht en gebruik maken van onze arbeidsongeschiktheidsregeling. Hierdoor bent u bij ziekte twee jaar lang verzekerd van hulp door gekwalificeerde medewerkers.

De reductieregeling van abflexkracht

Een reductieregeling is vergelijkbaar met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Helaas denken veel ondernemers ten onrechte dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten voldoende is. Die verzekering vergoedt dan wel uw financiële schade in geval van ziekte, maar uw arbeidsprobleem wordt er niet mee opgelost. Dan is het goed dat abflexkracht er is.

Met de arbeidsongeschiktheidsregeling van abflexkracht wordt u in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid namelijk uitgekeerd in natura: wij schakelen één of meerdere van onze medewerkers in die (tijdelijk) in uw bedrijf werkzaam zullen zijn om de arbeidsongeschiktheid op te vangen. U betaalt hiervoor een basiscontributie en een variabele premie. Indien nodig draagt een medewerker van abflexkracht zorg voor de continuïteit van uw bedrijf. Hoe lang u gebruik maakt van een medewerker van abflexkracht is afhankelijk van de situatie.

Arbeidspieken opvangen

Ook wanneer er geen ziektevervanging is, kunnen leden van abflexkracht een interim bedrijfsvoerder inhuren tijdens arbeidspieken, een vakantie of ter aanvulling op het werk - tegen ons aantrekkelijke verenigingstarief. Bedrijfsverzorgers zijn goede vakkrachten, die zelfstandig kunnen werken. Ze zijn in vaste dienst bij abflexkracht. Interim bedrijfsvoerder zijn mensen uit het vak. Al onze interim bedrijfsvoerders zijn in vaste dienst bij abflexkracht. Ze zijn afkomstig uit de sector of hebben een goede vakopleiding gevolgd.

Het lidmaatschap

Door lid te worden van abflexkracht verzekerd u zich ook tijdens ziekte of arbeidsongeschiktheid dat uw bedrijf draaiende blijft. Hierdoor komt de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar en hebt u ook tijdens ziekte gewoon de inkomsten uit uw bedrijf. De reductieregeling is voor maximaal twee jaar. Uw voordeel ten opzichte van een gewone arbeidsongeschiktheidsverzekering kan in een jaar (52 weken van 40 uur) oplopen tot ruim € 40.000,- !

Meer informatie over het lidmaatschap van abflexkracht? Bekijk de Brochure Reductieregeling op deze pagina.