Menu

Coronavirus

Sinds 27 februari is het coronavirus ook in Nederland opgedoken. Nu het virus zich verder lijkt te verspreiden in Nederland nemen steeds meer werkgevers maatregelen en zijn er gelijktijdig ook veel vragen. Abflexkracht doet er alles aan om zoveel mogelijk de besmettingen en de gevolgen van het nieuwe virus te voorkomen en te beperken. Zodat zowel bij u, als abflexkracht de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijft.

Op deze websitepagina willen wij u graag helpen en adviseren over preventieve maatregelen om besmetting te voorkomen en hoe u passende maatregelen kunt nemen mocht een van de werknemers besmet raken. Vanzelfsprekend doen wij dit in afstemming met de landelijke richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM (www.rivm.nl).

U als opdrachtgever mede verantwoordelijk voor veiligheid op het werk
Voor een belangrijk deel geldt voor uitzendondernemingen qua regelgeving en te treffen maatregelen hetzelfde als voor andere organisaties in Nederland. Maar onze branche kent ook een aantal bijzonderheden, zoals de driehoeksverhouding: uitzendkrachten zijn in dienst van de uitzendwerkgever, maar worden ter beschikking gesteld aan andere organisaties. U als werkgevers bent mede verantwoordelijk om er voor te zorgen dat al uw werknemers veilig en gezond kunnen werken. Ook voor uitzendkrachten geldt dat u als de opdrachtgever moet zorgen voor een veilige en gezonde werkplek.

Welke maatregelen kunt u nemen?
Wij adviseren u de website van het RIVM goed te volgen. Hier staan de meest actuele maatregelen die organisaties ten aanzien van het coronavirus kunnen nemen. Ook is meer informatie over het coronavirus en de gevolgen ervan voor werkgevers te vinden op de websites van de Rijksoverheid.

Poster in 3 talen voor op uw bedrijf
Wij hebben een overzichtelijke poster gemaakt met daarop in 3 talen de maatregel 1,5 meter afstand te houden weergegeven. U kunt de poster gratis downloaden en printen om in uw bedrijf op te hangen. KLIK HIER om de poster te downloaden.

Wat als één van uw medewerkers denkt dat hij met het coronavirus is besmet?
Laat hem thuis blijven of direct naar huis gaan en telefonisch contact zoeken met de huisarts en contact met anderen vermijden. Wacht eerst het oordeel van de huisarts en GGD af voordat u verdere maatregelen neemt. Informeer uw contactpersoon bij abflexkracht over de (mogelijke) coronabesmetting. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat ook onze medewerkers, eventuele huisgenoten en collega’s geïnformeerd worden en indien nodig er maatregelen kunnen worden getroffen om verdere besmetting te voorkomen.

U kunt HIER ook de ‘Handreiking Coronavirus op de werkvloer van het VNO-NCW-MKB-Nederland-WVN’ downloaden

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact op met uw accountmanager van abflexkracht of reageer via onderstaande contactformulier.

Neem contact met mij op!

  1.  
  2.  
  3.        
  4.  
  5.