Menu

Nederlandse agrarische sector loopt wereldwijd voorop!

De Nederlandse agrarische sector kent een glorierijk verleden. Een verleden waar we trots op kunnen zijn en dat ervoor heeft gezorgd dat we nu koploper zijn op vele vlakken en binnen meerdere disciplines binnen de groene sector. Nederland is bijvoorbeeld niet alleen marktleider op het gebied van tulpen, zomerbloemen, bloembollen, knollen, bomen en planten, landbouwproducten, materiaal voor plantenkwekerijen en zaden, maar loopt ook voorop op het gebied van technische innovatie, ervaring en kennis.
Al sinds 1968 biedt abflexkracht al haar getalenteerde medewerkers werk en zet de coöperatie alle middelen in om deze sector zo goed mogelijk te ondersteunen. Via abflexkracht gaan iedere dag weer 800 gemotiveerde medewerkers naar hun werk in de groene sector.

Missie & Visie

  • Onze missie: Ondernemers in de groene sector hebben veelzijdig talent nodig om succesvol te zijn.
  • Onze visie: Wij willen een goede werkgever in de groene sector zijn en onze opdrachtgevers veelzijdig talent bieden.

Onze oplossing: het groene servicepakket

Het groene servicepakket bestaat uit tientallen nieuwe, innovatieve, praktische en ondersteunende diensten die betrekking hebben op: capaciteit, kennis, support en continuïteit. Doelstelling: Uw onderneming optimaal maar beheersbaar laten groeien, de ondernemer z’n eigen potentieel laten ontdekken en ontwikkelen, een solide basis leggen voor de toekomst van uw bedrijf.

Uit recent onderzoek onder onze klanten en leden blijkt dat aan maatwerk en flexibiliteit veruit de grootste behoefte bestaat. Logisch dat dat uitgangspunten zijn geweest bij de samenstelling van het groene servicepakket. Om het overzichtelijk te houden hebben we de diensten en services in vier categorieën ingedeeld (capaciteit, kennis, support en continuïteit). Aan u de keuze om uw eigen groene servicepakket op maat samen te stellen.

Advies op maat
We kunnen ons voorstellen dat het best lastig is om de volledige omvang en alle maatwerkmogelijkheden in een keer te overzien. Ons advies: een persoonlijk adviesgesprek op maat met een van onze relatiebeheerders. Dat werkt verhelderend en tijdbesparend, heel efficiënt dus.

Historie van abflexkracht

Van oorsprong zijn we een dienstverlenend bedrijf voor agrariërs. Het begon allemaal met de coöperatie Bedrijfsverzorgingsdienst Bollenstreek opgericht in 1968. Deze fuseerde in de jaren tachtig met de coöperatie Ter Aar/Roelofarendsveen. Een aantal jaren later is daar de coöperatie Bedrijfsverzorgingsdienst Aalsmeer bij gekomen. Samen vormden zij één zelfstandige coöperatieve organisatie.

In 2002 is hier de naam AB Midden Holland aan gekoppeld.Tot 2011 maakte AB Midden Holland deel uit van de landelijke AB-organisatie die in datzelfde jaar ophield te bestaan. Sindsdien is AB Midden Holland een zelfstandige coöperatie.

Om ons duidelijker te kunnen onderscheiden en te positioneren in nieuwe groeimarkten is in 2013 besloten tot een naamswijziging en herpositionering. Met als uitgangspunt: ‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt’, is gekozen voor een naam die dat in een keer duidelijk maakt. Met behoud van de onlosmakelijk aan AB verbonden, betrouwbaarheid en kwaliteit: abflexkracht.