Menu

"Redding van mijn bedrijf"

Bloemenkweker Karel van de Meer loopt al maanden te tobben met zijn gezondheid. Toch loopt zijn bedrijf gewoon door. “Ik heb een zenuwontsteking aan mijn rechterarm en dat is heel lastig met mijn werk.” Gelukkig kon Karel gebruik maken van de abflexkracht reductieregeling. “Dat is echt de redding van mijn bedrijf geweest.”

De klachten aan zijn arm ontstonden van de ene op de andere dag. “Ik had helemaal geen kracht meer in mijn arm.” Karel belde de huisarts, die hem met spoed naar het ziekenhuis stuurde. “Daar werd al snel geconstateerd dat het een zenuwontsteking is. Hun advies was: blijven bewegen, maar niet belasten.”

Drukste tijd

Voor een ondernemer is dat zeker geen leuk bericht. “Ik zat volop in de productie; het was precies de drukste tijd van het jaar. Er moest worden gerooid en mijn vrouw en de medewerkers kunnen dat onmogelijk alleen af. We hebben toen meteen abflexkracht gebeld en hen het probleem voorgelegd. De volgende dag stond er al een interim bedrijfsvoerder, een allround agrarisch specialist, voor mijn neus. Hij heeft de werkzaamheden voor zijn rekening genomen. Het bedrijf draaide door alsof er niets aan de hand was. Ondanks de omstandigheden mag ik niet klagen.”

Inmiddels is de drukste tijd achter de rug. Karel’s arm is echter nog steeds niet genezen. De abflexkracht interim bedrijfsvoerder loopt dus nog steeds rond. “We hebben nu een second opinion aangevraagd in een ander ziekenhuis. Dankzij de reductieregeling van abflexkracht is alles goed verlopen. Toch wil ik graag weer snel aan de slag. Ik betaal de premie liever voor niets dan dat ik er gebruik van moet maken.”

Meer over onze arbeidsongeschiktheidsregeling

Meer uitgebreide informatie over de arbeidsongeschiktheidsregeling van abflexkracht kunt u elders op onze website vinden.