Menu

Wet Werk en Zekerheid deels uitgesteld

De invoering van het eerste deel van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) wordt uitgesteld naar 1 januari 2015. Dat zei minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (PvdA) gisteren na aandringen van de Eerste Kamer. 10 juni stemt de senaat over de wet. Eerder zou het eerste deel van de WWZ ingaan op 1 juli 2014. Maar diverse partijen twijfelden of werkgevers voor die tijd voldoende konden worden geïnformeerd. De ketenbepaling en transitievergoeding waren al uitgesteld naar 1 juli 2015.

Het uitstel is een overwinning voor de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), die eerder in een uitgebreide notitie voor diverse wijzigingen pleitte. Aanvankelijk was ook de Eerst Kamer kritisch over de wet. De positie van flexwerkers, die met de invoering van de WWZ moet verbeteren, zou alleen maar verder verslechteren. Maar door de toezeggingen van Asscher zal volgende week naar alle waarschijnlijkheid een ruime meerderheid voor de wet stemmen.

Blijdschap bij CNV
Vakbond CNV is blij met de komst van de wet en riep de Eerste Kamer eerder op om in te stemmen met de Wet Werk en Zekerheid. Voorzitter Maurice Limmen wijst er op dat de wet, voortgekomen uit het sociaal akkoord, een fikse verbetering is van de arbeidshervormingen uit het regeerakkoord. 'Door de bank genomen zijn de voorstellen die met deze wet op tafel liggen, veel beter voor werknemers dan menig politieke voorstel dat we de afgelopen jaren de revue hebben zien passeren als het gaat om de hervorming van de arbeidsmarkt.'

BRON: P&O ACTUEEL - door Emiel Lijbrink - 4 jun 2014