Menu

Poolse tafeltennis kampioenschappen 2016

Op zaterdag 9 april jl organiseerde Tafeltennisvereniging De Treffers voor de vierde keer een kampioenschap tafeltennis voor Polen. Voor de winnaars en de nummers twee was een geldprijs welke door abflexkracht ter beschikking werd gesteld. Naast abflexkracht was ook Wesselman Flowers bereid een bijdrage in de kosten voor zijn rekening te nemen.

De vrouwen speelden een vierkamp. De mannen werden ingedeeld in vierkampen en een enkele driekamp. De twee sterkste van elke drie- of vierkamp gingen naar de winnaarsronde. De overige naar de verliezersronde. De sterkste dame ging ook naar de winnaarsronde en de overige drie dames deden mee in de verliezersronde. In totaal 23 personen in de winnaarsronde en 22 in de verliezersronde. Uiteindelijk bleven er bij elk zes over. Deze werden verdeeld over twee driekampen waarvan de winnaars de finale speelden.

Bij de dames bleek S. van Amersfoort de sterkste. Zij won een beker en € 100 prijzengeld.  A. Chuchala werd tweede. Zij won een beker en € 50,- prijzengeld.

Bij de heren was er in de poulefase slechts één verrassing dat een geplaatste speler in de verliezersronde kwam. De finale van de verliezersronde ging tussen P. Tomaszewski en B. Ryt. De Heer Tomaszewski won de finale met 3-0. Voor beide was er een beker. Bij de winnaarsronde van de heren bleven zes sterke spelers over die in twee driekampen moesten uitmaken wie naar de finale ging. De eerste driekamp bestond uit F. Boder, P. Kleinert en K. Szukala. Door twee overwinningen met 3-1 bereikte K. Szukala de finale. De andere driekamp ging tussen K. Gilewski, A. Wojcik en K. Wania. De heer Wania verloor twee maal. In een lange en mooie partij won A. Wojcik uiteindelijk met 15-13 in de vijfde game met 3-2. In de finale bleek K. Szukala met 3-0 duidelijk te sterk voor de heer Wojcik. Mogelijk was A. Wojcik nog vermoeid van de lange partij daarvoor. Beide wonnen een beker en ook een prijzengeld van respectievelijk € 100 en € 50.

Mannen
1-ste plaats Kamil Szukala
2-de plaats Arkadiusz Wojcik

Vrouwen
1-ste Sylwia van Amersfoort
2-de plaats Agnieszka Chuchala

Naast de deelnemers waren er ook aardig wat toeschouwers komen kijken. Het was weer een gezellige en geslaagde avond welke tot in de kleine uurtjes doorging!

Poolse kamp 2016 DAMES
Winnaars DAMES
Poolse kamp 2016 HEREN
Winnaars HEREN