Menu

KOM IN DE KAS TREKT WEDEROM MEER DAN 200.000 BEZOEKERS

Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 bezochten zo’n 202.000 mensen Kom in de Kas, de landelijke open dag van de Nederlandse glastuinbouw. Alle bezoekers hebben genoten van bijzondere bloemen, prachtige pot- en perkplanten en gezonde groenten. De 37e editie van Kom in de Kas vond dit weekeinde plaats in 23 regio’s, verspreid over het hele land, en was wederom zeer succesvol. Opvallend was dat veel gezinnen met jonge kinderen de kassen bezochten.

Bij de 200 deelnemende glastuinbouwbedrijven toonden de vele vrijwilligers aan de bezoekers wat er allemaal komt kijken bij de teelt van een prachtige roos, heerlijke aardbeien of een grote potplant of kuipplant. Daarnaast waren er andere leuke activiteiten voor de bezoekers georganiseerd. Van het proeven van tomaten, komkommers en paprika, het maken van bloemstukjes en het potten van plantjes tot het vanaf grote hoogte bekijken van het glastuinbouwgebied.

Ideaal Kom in de Kas weer
Hoewel de weersverwachtingen voor het weekend wat minder waren, was de zaterdag een stralende dag en pakten veel mensen de fiets om naar de kassen te gaan. De zondag was minder zonnig, met af en toe een bui, maar dat kon de bezoekers niet deren, zij kwamen massaal op de kassen af.

Abflexkracht
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw, abflexkracht was op verschillende locaties aanwezig met mooie grote groene ballonnen voor de kinderen!