Menu

abflexkracht de coöperatie

Wanneer mensen samenwerken kan men veel bereiken. Daar zijn wij van nature van overtuigd. Onze abflexkracht coöperatie is van de leden en voor de leden, met als doel toegang te bieden tot alle diensten die betrekking hebben op capaciteit, kennis, support en continuïteit: Het groene servicepakket.

Historie coöperatie
Abflexkracht heeft een aardige geschiedenis en is de enige arbeid bemiddelende coöperatie in de groene sector in Nederland. Al aan het begin van de twintigste eeuw spraken boeren in één straat onderling af dat zij bij arbeidsongeschiktheid voor elkaars vee zouden zorgen. Die onderlinge afspraken groeiden uit tot steeds officiëlere afspraken. In de jaren ‘60 werd de eerste AB coöperatie opgericht. Boeren vervingen elkaar niet meer bij arbeidsongeschiktheid maar er werd personeel aangenomen: ‘de boerenhulp’.

Boerenhulp wordt bedrijfsverzorger
De boerenhulp was toen wat de abflexkracht interim bedrijfsvoerder nu is, een vakkracht die bij arbeidsongeschiktheid de ondernemer tijdelijk vervangt. Ook ander soort agrariërs werden lid van de coöperatie. In 1974 namen alle AB verenigingen de reductieregeling (een regeling die hulp biedt bij arbeidsongeschiktheid) aan en werd de term ‘boerenhulp’ vervangen door de term ‘agrarische bedrijfsverzorger. Wij bij abflexkracht noemen wij ze veelal 'gewoon' onze bedrijfsverzorgers!

Bestuur
De coöperatie heeft een kleine 500 leden. Een aantal leden vormen samen het bestuur van de coöperatie. Het bestuur houdt toezicht op bestuurlijke gang van zaken in de coöperatie en de ondernemingen die daaraan verbonden zijn. Het bestuur bestaat op het moment uit een zestal gekozen leden.

Voordelen lidmaatschap?

Toegang tot alle diensten die betrekking hebben op capaciteit, kennis, support en continuïteit: Het groene servicepakket.

  • Als lid krijgt u op vele diensten van het groene servicepakket kortingen op marktconforme tarieven en o.a. gratis toegang tot onze kennisbijeenkomsten. Voordeel oplopend tot € 1250,00 per jaar!
  • U heeft als lid de optie om gebruik te maken van de groene reductieregeling: deze regeling geeft recht op hulp bij arbeidsongeschiktheid (tegen een zeer gereduceerd uurtarief met een korting tot 70%).
  • U heeft als lid voorrang op niet leden met hulp van beschikbare flexibele arbeid bij arbeidsongeschiktheid ook als u geen gebruik maakt van de reductieregeling (tegen standaard tarief).
  • Belang van u als lid staat voorop, maken van winst van de coöperatie is geen primair doel.
  • Lidmaatschap: slechts € 185,00 per jaar!

Interesse om lid te worden van de coöperatie?

Vul onderstaand formulier in. Onze adviseur neemt binnen 24 uur contact met u op!

  1.  
  2.  
  3.        
  4.  
  5.