Menu

De groene school

abflexkracht heeft de groene school opgericht die een breed scala aan opleidingen en trainingen op maat aanbiedt. Onze trainingen sluiten aan op de dagelijkse werkpraktijk van flexwerkers, bedrijfsverzorgers en bedrijfsleiders in de groene sector. Alle trainingen en opleidingen zijn erop gericht om in korte tijd meerwaarde te creëren voor uw bedrijf en/of bedrijfsvoering.

Waarom de groene school

Investeren in talent en personeel. Dat is wat wij bij abflexkracht doen. Wij leveren toptalent aan de groene sector. Wij investeren daarom voor onze (flex)medewerkers in opleidingen en coaching.

De groene sector is sterk in ontwikkeling en verandert snel. Binnen de groene sector is grote behoefte aan een praktijkgerichte opleiding voor het managen van de bedrijfsvoering. Binnen ons nieuwe dienstenpakket bieden wij een door de sector samengestelde opleiding specifiek voor bedrijfsleiders binnen de groene sector.

Uit onderzoek, onder onze klanten en leden, blijkt dat er veel taken en verantwoordelijkheden zijn bijgekomen in de afgelopen jaren. Eén van de belangrijkste is het leiding geven aan (groepen) medewerkers, vooral flexwerkers. Wij ontwikkelen daarom een praktische modulaire opleiding waarin bedrijfsleiders worden opgeleid tot ‘allround manager’ van de onderneming. De opleiding spitst zich toe op 3 verantwoordelijkheden van iedere manager:

  • Commerciële verantwoordelijkheid – Wat is de doelstelling van jouw functie?
  • Personele verantwoordelijkheid – Hoe leid je jouw medewerkers?
  • Organisatie verantwoordelijkheid – Hoe organiseer je het werk?

 

Bedrijfsleiders kunnen zichzelf voor hun functie en zelfontplooiing, (bij)scholen zodat zij meer (vak)bekwaam zijn voor de functie van bedrijfsleider (teamleider, bandleider, etc.).

Wat biedt de groene school voor bedrijfsleiders?

Wij bieden de bedrijfsleiders van onze leden dè opleiding voor bedrijfsleider. De opleiding is opgezet in samenwerking met de agrarische sector. De resultaten na de opleiding Bedrijfsleider:

  • Leiding geven aan jezelf: Verantwoordelijkheid nemen, targets, ambities en doelen stellen. Voortgang managen, proactief gedrag ontwikkelen bij jezelf.
  • Leiding geven aan anderen: Plannen en organiseren.
  • Communicatie: doelen overbrengen, motivatiegesprekken, vergaderingen leiden en feedback geven. Proactief gedrag ontwikkelen bij anderen.
  • Leiderschapsstijlen: situationeel, referentiekaders, omgaan met weerstand en negativiteit, coachen.
  • Plan van aanpak voor het komende jaar.

De opleider is Rob van Baarsen, organisatie-, en management coach en human Resource Development specialist met een commerciële achtergrond.
 

Rob: "Met ruim 25 jaar werkervaring vanaf uitvoerend tot bestuurskundig niveau ben ik graag uw gesprekspartner om ervaring en inzicht te delen. Ik help organisaties weer te vertrouwen op het eigen vermogen. Inspelen op een veranderende vraag en veranderende omstandigheden is daarbij veelal dé leervraag. Ik help management en medewerkers in het effectiever samenwerken met als doel het behalen van de bedrijfsdoelstellingen,  ik help organisaties talent te werven, te ontwikkelen en te behouden en ik ontwikkel de managementstijl en het leiderschap dat in dienst staat van medewerker,- en  organisatiebelang".