Menu

Marketing - Marchien van Hulst

Met welke uitdagingen voor de groene sector kan ik helpen?

Wat maakt jullie bijzonder? Ik geloof dat iedere organisatie een kern kracht heeft. Die kern is er namelijk altijd, zoals het zaadje van een bloem. Door ontwikkelingen is die basis niet altijd (meer) zichtbaar of voelbaar. Door andere aanbieders, andere business modellen, andere eisen. Of door interne uitdagingen; personeelsgroei, opvolging, product ontwikkeling etc.

Mijn expertise is om jullie bijzondere kern kracht naar boven te halen en die in de huidige context met de uitdagingen van vandaag, voor je te laten werken. In alles. In je interne bedrijfsvoering, je productportfolio, je sales aanpak, je communicatie, …

Zodat je relevant bent voor je klanten, onderscheidend tov andere aanbieders en geloofwaardig gezien je product of dienst.

Mijn affiniteit met de groene sector

Mijn allereerste vakantiebaan was bonen plukken. Heel vroeg op de fiets en dan in een dauw nat (als we geluk hadden..) veld bonen plukken. Tegen 8 uur was ik er wel klaar mee. Maar de teler nog niet... Het is lang geleden maar ik weet nog precies hoeveel bewondering ik had voor dat harde werken. Voor mij is de groene sector iets heel echts: tastbare natuur producten. Met de voeten in de klei, nuchter, waar de producten op zichzelf prachtig zijn. Echter wordt het niet en dat inspireert mij want daar kunnen we allemaal wel wat van gebruiken in deze tijd. Deze producten kunnen van nature verhalen vertellen, daar is menig producent jaloers op.

Waarom ik ondernemer ben?
Het ondernemerschap geeft mij de ruimte om op hele verschillende plekken te komen. Daardoor heb ik gezien dat er heel veel wegen naar succes zijn. Er is geen waarheid of standaard oplossing. Wel kom ik vaak dezelfde uitdagingen tegen. En dan is het mooi om als “buitenstaander” met een frisse blik en een bak aan inspiratie uit andere organisaties bij te kunnen dragen aan een uitdaging.
Echt blij word ik als we samen de kern kracht van een organisatie herontdekken en binnen de ambitie een mooie rol geven.

Mijn werkwijze
De eerste stap is om te bepalen of de aanleiding om af te spreken ook echt de uitdaging is. En is er een klik: we moeten zin hebben om samen aan de slag te gaan! Als we bepaald hebben wat de uitdaging is en wat de samenwerking concreet moet opleveren, doe ik een voorstel en gaan we aan de slag. Mijn aanpak is gebaseerd op “samen”: jullie zijn de experts, ik voeg iets toe waardoor we meer halen uit jullie expertise. Daardoor is de oplossing/aanpak ook nooit  “losgeslagen” van wie jullie nu zijn.  

Meer weten? www.merkcoaching.nl of mijn linkedin pagina https://www.linkedin.com/in/marchienvanhulst

Merkcoaching
Marchien van Hulst - Merkcoaching