Menu

Personeel - Diana van Donselaar

Met welke uitdagingen voor de groene sector kan ik helpen?

Hierbij een greep uit de vraagstukken, waarin ik ondernemers coach/begeleid:

 • Hoe geef ik effectief leiding aan verschillende mensen (meer/minder taakvolwassen)?
 • Hoe geef ik goede feedback, zodat mijn medewerkers goed functioneren en samenwerken?
 • Hoe ontwikkel ik mijn commerciële vaardigheden, gericht op het binnenhalen van nieuwe klanten?
  En hoe coach ik mijn medewerkers hierin?
 • Hoe zorg ik dat een (nieuw) team geolied loopt en de beoogde doelen haalt?
 • Hoe stimuleer ik dat mensen doeltreffend anticiperen op de ontwikkelingen in de branche?
   

Teams begeleid ik o.a. in de volgende uitdagingen:

 • Goede samenwerking en communicatie;
 • Professionalisering, leren van elkaar en maximaal benutten van talent;
 • Proactief en resultaatgericht handelen (versus reactief handelen);
 • Presteren onder druk (van veranderingen). 

Mijn affiniteit met de groene sector

Ik ben opgegroeid in de agrarische sector, met ontwikkelingen die overeenkomen met die van de groene sector. Met een vader en moeder die samen het loonwerkerbedrijf hadden opgericht en runden: mijn moeder deed het klantcontact en de administratie, mijn vader het loonwerk samen met een aantal knechten. Mijn vader heeft altijd op eigenzinnige wijze en met boerenverstand het bedrijf gerund. En dat heeft me altijd aangesproken: nuchter, recht door zee en direct. Dit zie ik ook terug in de groene sector.

Mijn aanpak
Mijn aanpak is energiek, verfrissend, simpel en doeltreffend. Ik raak de kern en doorzie snel denk- en gedragspatronen (vooral onder toenemende druk). Vervolgens houd ik een spiegel voor en stimuleer ik de ander het gebaande pad te verlaten en open te staan voor nieuwe richtingen. Mijn focus ligt in oplossingsgericht werken en een positieve directe benadering. Waarbij ik steeds stimuleer om vanuit eigen kracht de juiste focus aan te brengen.

vrijblijvend intakegesprek
De coaching voor ondernemers start altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Hierin onderzoeken we samen de vraag en het eindresultaat. Ik maak graag gebruik van ACT, een talentmeting voor individuen als teams. Deze meting helpt om  talent in het bedrijf maximaal te benutten (ook van de ondernemer). En geeft inzicht in competenties die je mist binnen je bedrijf en cruciaal zijn voor je groei.

teamwork
Voor een team start de begeleiding veelal met het observeren van een (team)overleg. De observaties bespreek ik met het team, waarbij het team zelf feedback uitwisselt over de effectiviteit van hun overleg. Dit stimuleert het team om direct een slag te maken in effectiever overleggen en communiceren.

Wilt u nog meer weten? Kijk op www.beproud.nl of mijn LinkedInpagina https://nl.linkedin.com/in/diana-donselaar-van-4402516

Be Proud
Diana van Donselaar - Be Proud